На фокус

доц. д-р инж. Никола Добрев с почетен знак "Златен век - огърлие"

 |  Прочетено: 621

В деня на народните будители - 1 ноември, доц. д-р инж. Никола Добрев бе удостоен с почетен знак "Златен век - огърлие" на Министерство на културата на Република България. Престижното отличие бе връчено на тържествена церемония от името на министъра на културата проф. Велислав Минеков, за изключителен принос в развитието на българското изкуство и култура и по повод Деня на народните будители.

 

"От работата ви днес зависи развитието на нашите достойни личности в нашето утре - тези, които ще съхраняват светлината и идентичността ни", посочи в поздравителния си адрес към отличените културни деятели и хора на изкуството министър Минеков, изказвайки своята огромна благодарност към тяхното светло дело.

 

Общо 39 личности - представители на културата, науката, и изкуството, получиха наградите "Златен век" за деня на народните будители. Отличията бяха връчени от двамата зам. министри на културата проф.д-р Борислава Танева и доц. Пламен Славов, както и от началника на кабинета на министъра доц. Борис Данаилов.