На фокус

Нов технологичен център в ХТМУ създаден с подкрепата на “Аурубис България”

 |  Прочетено: 750

Четирима студенти на Химикотехнологичния и металургичен университет - София (ХТМУ) получиха стипендия Aurum Rubrum. Това стана по време на откриването на технологичен център “Аурубис” в учебното заведение. 

Новият технологичен център е създаден с подкрепата на “Аурубис България”. В него студентите от катедра “Металургия на цветните метали и сплави” ще имат възможността да провеждат практическите си упражнения. Модерната лаборатория е снабдена с пълен комплект професионални аналитични уреди и инструменти за провеждане на учебни занятия.

За втора учебна година “Аурубис България” отпуска и стипендии на студенти от ХТМУ. Стипендиите се връчват за постигнат отличен успех по време на следване. Доц. д-р Милен Кадийски предостави на четирима студенти стипендия Aurum Rubrum (Червено Злато) - Борислав Чилингиров и Мартин Горанов от специалност “Металургия на цветните и благородните метали”, Никола Ангелов от специалност “Рециклиране на метални материали” и Деяна Колева от специалност “Биотехнологии”.