На фокус

Алкомет започва новата година с модернизирана линия за прахово боядисване

 |  Прочетено: 711

Модернизирана линия с най-новата технология за прахово боядисване заработи в „Алкомет“ АД. Инвестицията е на стойност       1 400 000 лева, като капацитетът на линията е увеличен три пъти в сравнение с периода преди нейната модернизация. Сега месечният производствен обем на линията е 600 тона.
Модернизирано е цялото съоръжение, включващо нови вани и сушилни след ваните, линия при зареждането на боя, обслужването на кабината за боя, преработване и изпичане. Разходът на използваната боя трябва да се намали драстично, а постигането на по-добро качество с по-малък разход на боя ще бъде значително.

Tестовият период на новия валцов цех вече е приключил и станът официално е започнал да работи. Студеновалцовият стан е изработен от европейския лидер в областта – „SMS group“, Германия, който може да обработва лента с максимална ширина 2200 мм, като към него има и съпътващи съоръжения. С него „Алкомет“ АД ще удвои капацитета на валцовите си продукти през настоящата година. 

Строежът на новия производствен цех вече е почти завършен. През 2021-2022 г. се очаква да бъде реализиран проект, благодарение на който „Алкомет“ АД ще обслужва водещи автомобилни компании в света. Размерът на инвестицията възлиза на 13 500 000 лева. С реализацията на този проект дружеството ще може да произвежда и изнася продукция с по-висока стойност. 
Поради пандемията от covid-19 и наложените ограничителни мерки нямаше официално откриване на новите мощности в завода.