На фокус

КЦМ 2000 ГРУП връчи „Стипендия КЦМ“ на отличeни студенти

 |  Прочетено: 11559

В деня, бележещ началото на учебната година, КЦМ 2000 Груп връчи „Стипендия КЦМ“ на шестте най-успешно представили се кандидати от различни инженерни специалности като „Металургия“, „Машиностроене“, „Електрообзавеждане“, „Електроника“, „Автоматизация“, „Химия“ и „Физика“.

 

Победителите в конкурса получиха безвъзмездна финансова помощ в размер на 400 лв., която ще бъде изплащана ежемесечно в рамките на една академична година.

 

„Стипендията бе учредена миналата година с решение на съвета на директорите. Убедени сме, че с наша помощ ще бъдете по-добри студенти при предоставената възможност. Знанието е в основа на развитието и вярваме, че чрез него България ще може да заеме достойно място на пазара на науката“, така Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП, приветства отличените в конкурса.

 

КЦМ поставя началото на традиция с учредяването на „Стипендия КЦМ“. „Тази стипендия не поражда ангажимент към нас. Това е жест към младите хора, които следват висше образование с предпочитание към инженерни и технологични специалности, химия, физика и биология. За нас е много важно хората да работят по специалността си, защото годините в университета са доста трудни и не е лесно да завършиш особено техническа специалност. Това е най-важното нещо, а за да може това да се случи трябва и финансова помощ, за да бъдат по-спокойни и да могат да си учат уроците“, допълни Румен Цонев.

 

Конкурсът „Стипендия КЦМ“ стартира на празника на българската просвета и култура – 24 май. Всички кандидати преминаха три етапа на оценяване след като изпратиха своите документи.

Мотивационните есетата на тема по избор „Моят път към успеха с КЦМ“ или „Металургията на 21 век“ на отговарящите на условията кандидати бяха оценени от комисия, съставена от ръководни и инженерни кадри на металургичния холдинг.

 

Като финален етап на конкурса комисия, състояща се от Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“, Пламен Семерджиев, директор дирекция „Икономика и финанси“ и Стефан Стойчев, директор дирекция „Производство“, проведе събеседване с кандидат-стипендиантите.

 

Най-успешно се представиха шест кандидати от три ВУЗ-а в България, а именно ХТМУ – София, ТУ – София и ПУ „Пайсий Хилендарски“ от различни инженерни специалности, както и кандидат с профил „Химия и биология“. Сред стипендиантите се открои с отличното си представяне студент по специалността „Машинно инженерство“ в Германия.

 

КЦМ 2000 ГРУП ще продължи да стимулира и инвестира в самочувствието на млади хора чрез „Стипендия КЦМ“. Това е един от многобройните проекти, финансирани от КЦМ, в областта на образованието.

 

Видео материал от събитието от ТУК