На фокус

МБАЛ Асеновград благодари на КЦМ 2000 Груп за полученото дарение

 |  Прочетено: 11093

В деня на големия християнски празник Успение Богородично, МБАЛ Асеновград изрази своята благодарност към КЦМ 2000 Груп за дарението, което получи.

 

Металургичният холдинг дари 18 регулируеми медицински легла и матраци, както и мултифункционална носилка за транспортиране на тежко болни пациенти, на Първо вътрешно отделение и кардиология и по този начин способства за пълното модернизиране на три болнични стаи.

 

„Тази помощ беше обмислена с Община Асеновград и това е добър модел, който следваме. Сътрудничеството и обмяната на идеи са правилният подход. КЦМ води устойчива политика на отговорност към обществото, в което живеем“, заяви инж. Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп.

 

Кметът на Община Асеновград, д-р Емил Караиванов, изказа своята признателност към българската индустриална група: „Благодаря на КЦМ за дългогодишното сътрудничество и за това, че този християнски празник се превърна и в празник за Община Асеновград и на Първо вътрешно отделение. Политика в общината и политика в здравеопазването може да се прави, когато имаме добри партньори. КЦМ е добър партньор на Община Асеновград“.

 

Като част от партньорската си програма с Община Асеновград, КЦМ подпомага за пореден дейността на болницата. Преди 2 години българският холдинг дари на болницата съвременен и качествен ехокардиограф.

 

„Дългосрочното сътрудничество с Община Асеновград и с болницата ще продължи“, увери инж. Цонев пред медии, представители на общината и медицинския екип.