На фокус

Аурубис България бе отличена за подкрепата на европредседателство на ЕС.

 |  Прочетено: 2251  | 

Българското предприятие  бе домакин на „Дните на капиталовите пазари“ на Групата Аурубис. Събитието е основната среща на инвеститори и финансови анализатори, организирана от концерна и се провежда веднъж на две години в различни държави. България беше домакин за първи път.

По време на форума министър Лиляна Павлова връчи сертификат за партньорство на главния изпълнителен директор на Аурубис Юрген Шахлер. Тя благодари лично и на екипа на Аурубис България за сътрудничеството в подготовката и провеждането на председателството на Съвета на ЕС.

В рамките на българското европредседателство компанията бе представена на най-високо ниво на срещата на икономическите министри на ЕС в София. Заводът на Аурубис в Средногорието посрещна и постоянните представители на всички страни-членки на ЕС по околната среда и климат. Медодобивният концерн съдейства за организирането на няколко международни конференции, където постави темите за създаване на единна индустриална стратегия на ЕС, за развитието на кръговата икономика, опазването на околната среда и енергийните предизвикателства пред базовите индустрии.