На фокус

Проведе се церемонията по награждаване на победителите от конкурса "Индустрията в моя град

 |  Прочетено: 216  | 

Конкурсът се проведе под патронажа на кмета на гр. Перник- г-н Станислав Владимиров. Организатори на конкурса са Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ) и Химикотехнологичния и металургичен институт (ХТМУ), заедно с „Стомана индъстри“ АД - генерален партньор и спонсор на събитието.

В надпреварата участваха ученици от Технологична професионална гимназия „Мария Кюри“, Професионална гимназия по техника и строителство “Арх. Йордан Миланов“ и Професионална гимназия по техника и енергетика “Христо Ботев“.

Състезанието беше изключително оспорвано. Всички участници представиха стойностни есета, поради което оценяващите определиха две първи, две втори и две трети места.

Спонсорът на конкурса Стомана Индъстри АД  осигури специалната награда за първото място – лаптоп, а БАМИ осигури предметни награди за второ и трето място.

Предвидени бяха също и поощрителни награди за останалите участници в конкурса, които положиха усилия, но не успяха да заемат първите три места.

Всички участници получиха грамоти за участието си от ХТМУ.

Целта на организаторите е конкурса „Индустрията в моя град“ да се популяризира както традицията и всяка година да се провежда сред учащите в региона на град Перник и региона.