На фокус

Тим Курт е преизбран за президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара с мандат до 2025 г.

 |  Прочетено: 861

Общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) преизбра Тим Курт, изпълнителeн директор на „Аурубис България“ АД, за нов мандат като президент.

 

Д-р Митко Василев бе преизбран за главен управител на ГБИТК. За вицепрезиденти бяха избрани д-р Мая Найденова, управител на „ИнтерГест България“ ООД и Рамон Харпс управител на „BePro ЕАД“. Мандатът на ръководния орган е четиригодишен, 2021-2025 г. Управителният съвет на Камарата отчете своята работа за изминалия период и Общото събрание прие бюджета на организацията.

 

Тим Курт е изпълнителен директор на „Аурубис България“ от 2014 г. Роден е в Бремен, завършил е Университета за приложни науки във Фридберг, Германия. Започва кариерата си в „Юниливър“ и по-късно продължава в „Нумико“. През 2006 г. се присъединява към „Норддойче Афинери (сега „Аурубис“), където заема различни висши ръководни длъжности, включително мениджър за иновации на Групата и вицепрезидент Корпоративна логистика, преди да заеме настоящата си позиция в България.