На фокус

Стартира традиционен ученически конкурс на тема „Индустрията в моя град“ в Шумен и региона

 |  Прочетено: 1130

Ученически конкурс на тема „Индустрията в моя регион“, организират за трети пореден път Община Шумен, Химикотехнологичният и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия. Инициативата е под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов.

Надпреварата цели да предизвика интереса на младите хора към професията на металурга.

В конкурса могат да участват ученици от всички училища в Шумен и региона. Провежда се в две възрастови групи – от 5-ти до 8-ми клас и от 9-ти до 12-ти клас.  Участниците от първата категория ще пишат есе на тема по избор – „Индустрията в моя град“ или „Металите – материалите на бъдещето“.

Учениците от втората възрастова категория също имат възможност за избор и могат да работят по темите – „Металите – технология и приложение“ или „Инженерът – творец на бъдещето“.

За най-малките ученици – от 1- ви до 4 -ти клас ще се проведе съпътстващ конкурс за рисунка „Индустрията в моя регион“.

Творбите се изпращат на електронен адрес: konkurs@uctm.edu до 15 май 2019 г., като в писмото се записва информация за участника - три имена, възраст, клас и училище.

Предвидени са предметни награди, които ще бъдат връчени на официална церемония в гр. Шумен на Деня на детето 1 юни. Спонсор на проявата е най-голямото българско предприятие за производство на алуминиеви валцови и пресови продукти -  Алкомет АД.