На фокус

КЦМ 2000 Груп с домакинство на международен конгрес

 |  Прочетено: 4181  | 

КЦМ 2000 Груп ще бъде домакин на „Първи международен конгрес на производителите на метали, ползващи иновативната технология „Аусмелт“. Първото издание на събитието ще се проведе от 29 октомври до 1 ноември в Гранд хотел Пловдив. Специалисти от 18 компании, опериращи на петте континента ще се съберат в България и ще посетят КЦМ.

 На този знаков за металургията форум, делегатите ще дискутират иновативните екологосъобразни технологии за производството на олово, мед и калай. Водеща презентация на конгреса ще бъде инсталацията „Ново оловно производство“ на КЦМ. Тя е определяна като най-значимия проект в металургията на оловото в световен мащаб, заради съвкупността от технологии, чрез които се ограничава въздействието върху околната среда и се намалява разходът на енергия.

България бе избрана за домакин на конгреса сред тринадесет държави - Австралия, Германия, Финландия, Китай, Русия, Япония, Южна Корея, Индонезия, Перу, Намибия, Индия, Южна Африка, Канада. Това се дължи на КЦМ 2000 Груп, което е поредното международно признание за успехите и развитието на българския металургичен холдинг.

Организатор на събитието е финландската технологична компания „OUTOTEC“. Тя е утвърден лидер в предоставянето на технологии и оборудване в тежката индустрия и собственик на технологията на „Ausmelt“, която се използва за топене на метални суровини при производството на олово, мед, калай и никел.