На фокус

БАМИ се включи в организацията на едно от важните събития от програмата на МИ в рамките на българското председателство на ЕС и участва със свои представители в неформалното заседание на РГ по търговски въпроси в НДК

 |  Прочетено: 2194  | 

В рамките на програмата на Министерство на икономиката за събитията по време на Българското председателство на Съвета на ЕС в НДК се проведе неформално заседание на експерти по търговски въпроси от всички страни членки и представители на ЕК. Мероприятието се организира със съдействие на БАМИ и Стомана Индъстри АД, които бяха основен спонсор на събитието. В съответствие с приетата от Министерството и Българското председателство  програма на 26 април след обяд се организира транспорт до гр. Перник с посещение на Стомна Индъстри АД. Гостите бяха запознати с технологиите и мощности за производство на стомана и стоманени продукти, направените инвестиции, програмите за устойчиво развитие и социалните политики на предприятието. Присъстващите имаха възможност да разгледат съвременни мощности за производството на дълги продукти. (линията Даниели). Вечерта за всички гости предприятието организира официална вечеря в традиционен български ресторант.

 

На Неформално заседание на РГ по търговски въпроси в НДК темата за дискусия беше свързана с политиката на САЩ в областта на търговската защита за стратегически сектори на ЕС. Присъстваха представители от Европейския бизнес (Еврофер и Еврометали) и от български металургични предприятия (Металко България, Алкомет и Стомана Индъстри), които се включиха в дискусията.